Meteorolojinin günlerdir yaptığı "kar yağışı geliyor" uyarılarının ardından kar fena bastırdı. 3 kent beyaza bürünürken, meteorolojiden yeni kar yağışı uyarısı geldi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Kars, Ardahan ve Sivas'ta kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan yağış etkisini giderek artırırken kar kalındığı Sarıkamış ilçe merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 15 santimetreye ulaştı. Meteoroloji 6 il için kar yağışı uyarısı yaptı. Karadeniz'de Gümüşhane ve Bayburt da kar yağışı alırken Erzurum, Bitlis ve Erzincan'da da kar yağışı görüldü.

Kars kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan Kar, öğleden sonra etkisini arttırdı. Yağışa hazırlıksız yakalanan Karslılar ile sürücüler, zor anlar yaşadı.

Sarıkamış'ta da yağışlarla kar kalınlığı ilçe merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ise 15 santimetreye ulaştı. Besicisi Nebi Kara, kar yağışına aniden yakalandıklarını ve hayvanları toplayıp ahıra götürmek zorunda kaldığını anlattı.

Ardahan'da kuvvetli kar yağışı

Ardahan'da da Kar Yağışı il merkezini beyaza bürüdü. Cadde ve sokakların karla kaplandığı kentte, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan il merkezine bağlı kara yollarında herhangi bir aksamanın yaşanmadığı öğrenildi.

Sivas beyaza büründü

Sivas'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıktaki Eğriçimen Yaylası, yağan karla beyaza büründü.

Editör: TE Bilişim