Haber Ercan Akkar

DİYARBAKIR-  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, son günlerde Kürtçe tez konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını, mevzuat engeli olmaması halinde Kürtçe tezin yapılacağını belirterek, “Önceliğimiz iç huzur, barış ve kardeşliktir” dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Mehmet Karakoç, yerel medya temsilcileriyle bir araya geldi. Daha önce de Diyarbakır’da görev yaptığını ve Diyarbakır’ı çok iyi tanıdığını belirten Rektör Karakoç, liyakata önem vereceklerini söyledi.

Dicle Üniversitesi’nin son yıllarda çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğini ve bu sıkıntıları kentin tüm dinamikleriyle işbirliği yaparak aşacaklarını belirten Karakoç, “Rektörlük için başvurduğum da çok büyük projem olmadığını belirtmiştim. Önceliğimiz yani en büyük projem bir-iki yıl içinde iç huzur, barış ve kardeşliği sağlamaktır” dedi.

Son tercih döneminde Dicle Üniversitesi’nin lisans bölümlerinde yüzde 97.2, ön lisansta ise yüzde 98.1 dolayında tercih edildiğini ifade eden Rektör Karakoç, “Bazı bölümler sudan sebeplerle kapatılmış. Bunların yanı sıra bazı sağlık bölümlerini açmayı amaçlıyoruz. Ancak önümüzdeki en büyük engel akademisyen eksikliğidir. Bunu aştığımız taktirde batıdan daha fazla tercih edilen üniversite olacağız. Ayrıca yabancı öğrenci sayımızı da arttıracağız” diye konuştu.

Yatan hasta azaldı

Rektör Prof. Dr. Karakoç, Koronavirüs vaka sayısında ülke genelinde bir artış yaşandığını, aynı artışın Diyarbakır’da da görüldüğünü, ancak özellikle yatan hasta sayısında son bir haftadan bu yana bir düşüş yaşandığını kaydederek, “Yoğun bakımda bir sorunumuz yok. Yatak kapasitemizi de arttırdık. Diyarbakırlı hemşerilerim kurallara uyarsa daha fazla yoğun bakıma ihtiyacımız olmaz” şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, son günlerde Kürtçe tez konusunda bazı tartışmaların yaşandığını da ifade ederek, “Mevzuat engel değilse Kürtçe tez yapılır. Mevzuata ve yasalara aykırı olmayan her konuda üniversite olarak adım atarız” diye sözlerine tamamladı.

Editör: TE Bilişim