DreamSales Machine ve Alz Diyarbakır Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nin işbirliğiyle 28-29-30 Ekim’22 tarihleri arasında düzenlenecek Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mehmet Kaya, ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve DreamSales  Machine Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sesli’nin de katıldığı toplantı ile tanıtıldı. Tanıtım toplantısında, Diyarbakır’da ilk kez gerçekleştirecek festivalin ayrıntıları ve kahveye dair detaylar aktarılırken, ödüllü baristaların elinden kahve tadımları gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan DTSO Başkanı Sayın Mehmet Kaya,“Türkiye’nin büyük illerinde yapılan kahve festivalinin Diyarbakır’da yapılacak olmasından dolayı çok mutluyuz, bugün kentimiz adına önemli bir adım atıyoruz. Mezopotamya’da yaşamın başladığı, yerleşik hayata geçildiği bir yerde elbette kahveyi bunun dışında tutamayız” dedi.

ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ise, ışık doğudan yükseliyor sloganıyla başladıkları fuarcılık sektöründe 2022 yılında gerçekleştirdikleri fuarlarla ilgili rakamsal veriler verdi. Alagöz; “Coffee festival bizim için bu yılın en heyecan verici etkinliklerinden biri. Festivali büyük şehirlerden sonra Diyarbakır’ımıza kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. 28 Ekim’de düzenlenecek Mezopotamya Coffee festival ve fuarı bölgemizin sıcacık insanlarının sosyal hayatına canlılık katarken, pek çok yeni iş fırsatlarını da beraberinde sunacak” şeklinde görüşlerini aktardı.

Bölgenin sosyal hayatına renk katacak

DreamSales Machine Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sesli de Mezopotamya’nın bereketli topraklarının ilk kez bir kahve festivali ve fuarıyla buluşacağını vurgulayarak, “Ülkemizde kahve kültürünün zenginleşmesine ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayan “CoffeeFest” markası altında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum’da düzenlemekte olduğumuz organizasyon zincirimize yeni bir merkez olarak, Mezopotamya’nın kadim şehri Diyarbakır’ı eklemenin heyecanını yaşıyoruz” diye belirtti. Festival ve fuar aynı zamanda ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren kahve üreticisi, tedarikçisi, yatırımcılarını biraraya getirerek, Kuzey Irak, Mezopotamya havzası ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bütününde ve yakın coğrafyalarında girişimcililk, yatırımcılık ve birçok ticari fırsata da ev sahipliği yapacak. Profesyonel, ev tipi kahve makinesi üreticileri ve distribütörlerinin katılımıyla gerçekleştireceğimiz festival ve fuar Diyarbakır’ın ve bölge şehirlerinin ticaretinin geliştirilmesinin yanı sıra, organizasyon kapsamında düzenlenecek workshop, konser ve tadım etkinlikleri ile de bölgenin sosyal hayatına renk katacak nitelikte olacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim