Haber / İhsan YILMAZ

Diyarbakır- Silvan karayolunda mucurdan ötürü arabalarının camları kırılan sürücüler yolların bakımının bu şekilde yapılmasına sert tepki gösterterek, bunun Diyarbakır için büyük bir ayıp olduğunu söylediler.

CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, ara yolları tarafında ihale edilerek, yapılan asfalt çalışması yerine Diyarbakır-Silvan karayoluna mucur serilerek ölümlü trafik kazalarına davetiye çıkarmaktır.

Her yıl büyüklü küçüklü onlarca trafik kazası meydana gelen bu yolda onlarca insanımızda yaşamını yitirdi. Türkiye’nin her yerinde sıcak kaplama asfalt yapılırken bu yolun ilkel bir yöntem olan mucur yapılması kazalara yol açıyor.

VATANDAŞIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Mucurlu yolda onlarca aracın camları kırıldığını belirten CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, “Diyarbakır-Silvan yoluna dökülen mucurlardan ötürü gelip geçen arabaların tekerleklerinin altından sıçrayan taşlar bütün sürücülerin ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen çakıl taşlarıyla, mucurla yapılan yol serimi çalışması resmen kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu yollarda camları üst üste kırılan, iki cam değiştiren arkadaşlarımız var. Bu durum vatandaşın hem can hem de mal güvenliği için ciddi anlamda tehlike arz etmektedir. Vatandaşın mal ve can güvenliği hiçe sayılıyor. Yetkililerin bu önemli sorunu çözmeye davet ediyoruz" dedi

Diyarbakır- Silvan karayoluna dökülen mucurlardan dolayı birçok aracın camlarının kırıldığını iddia eden vatandaşlar, “Yola dökülen mucurlardan ötürü araçlarımız hasar gördü. Dökülen bu mucurların araçların kaymasına sebebiyet vereceğini düşünüyoruz. Mucurlu yollar ölüm yolu olmasın.  Bu konuda karayolu yetkililerini göreve davet ediyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim