Fuat Bulut /Özel Haber  

Güneydoğu Ekspres - Merkezi Diyarbakır’da bulunan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin 8 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirdiği olaylı 4’ncü Olağanüstü Kongresi’nin yankıları sürüyor.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Divan Üyeleri Seçimi ve verilen önergelerin kabul edilmesinden sonra hala başkanlık koltuğunda oturan Abdullah Çetinkaya ile eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mustafa Aslanhan arasında yaşanan usul tartışması kavgayla son bulmuştu.

Gazetemize konuşan Mustafa Aslanhan, Olağanüstü Genel Kurul’da yönetim ve denetim kurulunun azledilmesi ile ilgili verdiği önergenin oy çokluğuyla kabul edildiğini ve bunun Hükümet Komiseri’nin tutanağıyla resmileştiğini söyledi. Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi ile ilgili önergenin de kabul edildiğini ifade eden Aslanhan, “Ancak bunu hazmedemeyen Abdullah Çetinkaya ve eski yönetim, salonu provoke ederek ve kavga ortamı yaratarak seçimin yapılmasının önüne geçmiştir. Güvenlik güçleri olaylara müdahale etmiş ve bunun üzerine yeni yönetim ve denetim kurullarının seçimi güvenlik gerekçesiyle ertelenmiştir” dedi.

“Suç işleniyor, derhal kayyum atanmalı”

Olağanüstü Genel Kurul’da Abdullah Çetinkaya’nın başkanlığının düşürüldüğünü belirten Aslanhan, şöyle devam etti:

“Hükümet Komiserleri’nin (bakanlık temsilcileri) tutanağı var. Üstelik bu tutanağı bizzat Abdullah Çetinkaya ve Hükümet Komiserleri imzalamıştır. Hatta bu durum Divan Kurulu Üyeleri tarafından ayrı bir tutanakla imza altına alınmıştır. Bu tutanak karşısında mevcut yönetimin hukuken bir meşruluğu yoktur. Ancak buna rağmen başkanlık sıfatını sürdürmektedir. Bu bir suçtur. Konuyu yargıya da intikal ettirdik. Birliğe derhal kayyum atanmalı ve daha sonra da seçime gidilmelidir” diye konuştu.

“Gerçekler en kısa zamanda ortaya çıkacaktır”

2007’de faaliyete başlayan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin kurucu üyesi olduğunu anlatan Mustafa Aslanhan, “İlk başlarda iyi bir başlangıç yaptık. Üyelerimiz ve Diyarbakır için güzel projeleri hayata geçirdik. Ciddi yatırımlar yaptık. Ama daha sonra amaç dışı ve kişisel menfaatler ön plana çıktı. Buna itirazlarım başlayınca Haziran 2019’da geriye dönük denetim raporu düzenlenerek Yönetim Kurulu Üyeliğim haksız bir şekilde düşürüldü. Gerekli yerlere başvurular yapılmıştır. Elbet gerçekler en kısa zamanda ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim