Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanmasının ardından tutuklanan Diyarbakır’ın Kocaköy İlçe Belediyesi eski Eşbaşkanı Rojda Nazlıer hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Nazlıer’in katılmadığı duruşmada, avukatları Resul Temur, Diyar Rükneddin Çetedir ve Baver Mızrak hazır bulundu. Duruşmaya, kapalı yargılama yapıldığı gerekçesiyle izleyici alınmadı.

 Müvekkilinin ameliyat olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılamadığını ve bundan kaynaklı da mütalaaya karşı savunma yapmak istemediklerini belirten Av. Baver Mızrak, dosyanın genişletilip araştırılmasını talep etti. Mahkeme, Mızrak’ın tüm taleplerini ret ederek, kapalı yargılamaya devam edilmesi kararı verdi.

Önceki celsede mahkemeye mütalaasını sunan iddia makamı, mütalaasını tekrarlayarak Nazlıer’in “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapan avukat Resul Temur, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, gizli tanık beyanlarının yasaya  aykırı bir şekilde alındığını belirtti. Müvekkilinin fotoğrafının telefon üzerinden gizli tanığa gösterildiğini aktaran Temur, dosyada müvekkilinin cezalandırılmasına yeterli bir delil olmadığını söyledi.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Nazlıer’e “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla 9 yıl hapis cezası verdi. Nazlıer için daha önce verilen adli kontrol uygulamasının devamına karar veren mahkeme heyeti, Nazlıer’in geçmişi ve “suça eğilimli bir kişi olması” iddiasıyla TCK’nin verilen cezada indirimi öngören 62’nci maddesini ise uygulamadı. 

Editör: TE Bilişim