Haber Faraç ÇOBANOĞLU

Güneydoğu Ekspres - Mardin Artuklu Üniversitesi, yeni yönetim anlayışı çerçevesinde üniversiteyle ilişkili bütün kesimleri belli oranlarda yönetimin bir parçası ve paydaşı haline getirmeyi planladıklarını ve bunun ilk aşamasını öğrenciler arasından seçilecek  rektör danışmanı projesi olduğunu bildirdi.

Öğrencilerden rektör danışmanı seçilmesi düşüncesinin üniversitenin yeni yönetim ve eğitim politikalarının bir gereği olarak ortaya çıktığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Öncelikle üniversitenin yeni yönetim anlayışı çerçevesinde, üniversiteyle bir şekilde ilişkili bütün kesimleri belli oranlarda yönetimin bir parçası ve paydaşı haline getirmeyi planlıyoruz.  Bunun ilk aşamalarından biri öğrencilerimiz arasından rektör danışmanı seçilmesi ama sadece bununla sınırlı kalmayacak. Üniversiteye katkı sunacak kişi, kurum ve kuruluşları üniversitenin paydaşı haline getireceğimiz farklı uygulamalarımız zaten mevcut bunları daha kalıcı ve etkili bir formata dönüştürme çalışmalarımız olacak” dedi.

Aidiyet bilinci kimlik olarak benimsenmesi teşvik ediliyor

Yönetim ve eğitim politikalarının Mardin Artuklu Üniversitesine aidiyet bilincinin bir kimlik olarak benimsenmesiniteşvik ettiğini vurgulayan Özcoşar, bunu kurumsal bir politika olarak benimsediklerini ve bu bilincin oluşumunu öğrenciler düzeyinde hem müfredat uygulamaları, hem de çeşitli etkinliklerle desteklediklerini söyledi.

Özcoşar, öğrencilerin kampüs ve kent sosyalleşmesi açısından teşvik edildiğini ve tüm çalışmaların odak noktasının öğrencilerin edilgen bir konumla nesneleşmesi yerine üniversite başta olmak üzere hayatın her aşamasında oldukça etkin bir özne olmasının yolunun açılması olduğunu belirtti.

Öğrencilerin  yaratıcı bakış açılarının  üniversitenin gelişmesine katkı sunacağı inancıyla Projeji hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade eden Özcoşar,

“Öğrenci rektör danışmanı, üniversitenin karakterini yansıtan bir uygulama olacak. Öğrencilerin bir iç paydaş olarak karar süreçlerinde daha etkin yer alması, üniversitenin ruhunu da yansıtacak. Ayrıca bu uygulamanın  üniversitenin iç iletişimi de geliştireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Tamamen demokratik yollarla öğrenciler tarafından seçilecek olan ‘Rektör Danışmanı’nın üniversitedeki görev, yetki ve statü bakımından akademik danışmanlar ile eş seviyede olacağı, ücret bakımından burs temin edileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim