Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eğitim binasının değiştirilmek istenmesine karşı eylemde olan öğrenciler, üniversite yönetimine çağrıda bulunarak, Cuma gününe kadar karar vermelerini istedi.

 Dicle Üniversitesi (DÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, eğitim binası yerinin değiştirilmek istenmesine karşı başlattıkları eylem 10’uncu gününde devam etti. Tahir Elçi'nin "Tarihsel mirasına sahip çıkmayanlar güvenli bir gelecek kuramazlar" sözünün yazılı olduğu pankartın açıldığı eylemde, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz” sloganları ve “Avukat yok mu? Miras davamız var!”, “Kırmızı çatılı bina edebiyat fakültesinindir” dövizleri taşındı. Öğrenciler, bu sorun artık sadece Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bir sorunu değil bütün üniversitenin bir sorunu olduğunu belirtti.

 “Eylemimiz bir buçuk haftası geride kaldı, irademiz ve kararlılığımızla buradayız” diyen öğrenciler, “Dicle Üniversitesi direnmeye devam ediyor. Biz hükümsüz hiçbir şey yapmıyoruz. Burada bir karar alınıyorsa bize danışılmasını istiyoruz. Niye bunu istiyoruz? Üniversiteler demokratiktir, özerktir diyoruz ve üniversitenin en büyük öznesi olarak bir karar alınacaksa bize danışılsın diyoruz. Üniversitenizin bir sürü boş alanı var ve ihaleler yapılıyor, binalar yapılıyor. Ekolojimiz, ormanlarımız, ağaçlarımız hepsi hiç bize danışılmadan keyfi bir şekilde peşkeş çekiliyor ve biz buradan buna da karşı çıkıyoruz. Dün yaptığımız eylem sonucunda bir daha yönetim kurulu toplanacak denildi. Buradan yönetime sesleniyoruz bize Cuma gününe kadar karlarını iletsinler” diye belirti. (M.A)

Editör: TE Bilişim