Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi Evi’nde okuyan öğrencileri çeşitli etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, öğrencilerde doğa ve çevre bilincinin gelişmesi için geri dönüşüm tesisini gezdirdi. Evsel atıkların ayrıştırılmasının doğa ve çevre için önemini öğrenen öğrenciler, doğayı korumak için atıkların dönüştürülmesi mesajını verdi.

Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde yer alan tesise öğretmenleriyle gelen öğrencilere çevre mühendisleri tarafından geri dönüşüm, çevre bilinci ve ambalaj atıkları hakkında bilgiler verildi. Toplanan atıkların, tesise girişinden ham madde olarak kullanılıncaya kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrenen öğrenciler, geri dönüşüm sayesinde doğayı daha temiz tutmak ve atıklardan ekonomiye ne kadar katkı sağlandığı hakkında da bilgi aldı. Tesisin her alanında yapılan faaliyetleri dikkatle dinleyen öğrenciler, atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesinin çevrenin korunmasına sağladığı katkıları öğrendi.

Gezinin ardından tesis yetkilileri ziyarette bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler armağan etti. Öğrenciler, geziden duydukları memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediyesi ve geri dönüşüm tesisi yetkililerine teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim