Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Silvan’a bağlı Sarıbuğday köyünde yaşayan ve bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimden yararlanamayan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi İlayda Altun’a tablet bilgisayar ile çanta ve kırtasiye seti hediye ederek gönülleri fethetti.

7.sınıf öğrencisi İlayda Altun, Silvan’a 25 ve Diyarbakır’a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıbuğday Köyü’nde yaşıyor. İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Altun,Pandemi nedeniyle yüzyüze eğitim yapılamadığı için bir çok akranı gibi uzaktan eğitimden yararlanmak istiyordu. Ancak bilgisayarı olmadığı için bu imkandan yararlanamıyordu. Öğrencisinin bu durumunu öğrenen öğretmeni Ruken Karahan, durumu daha önce tanıştığı Sivaslı Gazeteci Abdullah Yiğit’e anlatarak destek istedi. Gazeteci Yiğit de bu konularda duyarlı olduğunu basından  öğrendiği Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na ulaşarak İlayda’nın mağduriyetini iletti. Hemen harekete geçen Başkan Beyoğlu, tablet bilgisayar,çanta ve içinde kırtasiye ürünlerinin bulunduğu eğitim setini öğretmeni aracılığıyla İlayda’ya ulaştırdı. Okuyup ülkesine ve milletine faydalı olmak istediğini belirten İlayda Altun, yaşadığı mutluluğu dile getirerek sesini duyarak sorunu çözen Başkan Beyoğlu’na teşekkür etti.

“Beyoğlu’nun hayırseverliğinden çok etkilendim”

Sosyal medya üzerinde teşekkür mesajı paylaşan Sivaslı gazeteci Abdullah Yiğit,yaptığı hayır işleri ve hizmetlerle bölge halkının gönlünde ayrı bir yere sahip olan Başkan Beyoğlu’nun davranışından etkilendiğini söyledi.

Gazeteci Yiğit, “Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Sarıbuğday köyünde imam Hatip ortaokulunda okuyan 7. Sınıf öğrencisinin tablet  bilgisayarı olmadığı ve bu nedenle uzaktan eğitimden yararlanamadığını bir arkadaşımız aracılığıyla Bağlar Belediye Başkanı sayın Hüseyin Beyoğlu’na ilettik.Hayır işleri ve yaptığı hizmetlerle bölge halkının gönlünde ayrı bir yeri olduğunu öğrendiğimiz Sayın başkan Hüseyin Beyoğlu ihtiyaçlı kızımıza da gereken desteği vererek, hayırlarına bir yeni halka daha ekledi. 7. sınıf öğrencisi İlayda kızımıza tablet bilgisayar,çanta ,kitap seti ve kırtasiye ürünlerini hediye eden başkan Hüseyin Beyoğlu’nun yaptığı bu anlamlı destek Diyarbakır sınırları dışında da büyük bir taktirle karşılandı. Bir Sivaslı olarak,bu kadar duyarlı ve iyilik sever olan Bağlar Belediye Başkanı sayın Hüseyin Beyoğlu’na Saffet Azbay’a sonsuz teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim