Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) ve Türk Eğitim-Sen, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Nuriye Eser Çelebi İlkolunda görev yapan Hasan Şimşek adlı öğretmenin, öğrenci velisi tarafından şiddete uğramasını kınadı. Eğitimciler, şiddetin meydana geldiği okulunu önünde açıklama yaparak, "Eğitimciye şiddete dur de" pankartı açtı. Çok sayıda öğretmen ve veli de açıklamaya katıldı. 

 ŞİDDET YASASI

 Eğitim Sen Diyarbakır 2 Nolu Şube Sekreteri Kadriye Kaya, şiddetin hayatın her alanında sistematik bir şekilde yaygınlaştığına dikkat çekti.  Kaya, “Evde, sokakta, okulda, hayatın her anında görülen şiddet, adeta gündelik hayatın bir parçasına dönüşmüştür” dedi. Kaya, "Eğer şiddetin önüne geçmek istiyorsak, salt eğitime odaklanarak değil, bütün faktörleri dikkate alarak bir politika geliştirilmesi gerekmektedir. Eğitim sisteminde öğretmenler, şiddet sorununun çözülmesinde kritik bir noktada görülmesine karşın, uygulanan yanlış politikalarla, öğretmenlerin eğitimin edilgen öğesine indirgendiği ve şiddet ortamının bir mağduru hâline geldiği süreci yaşıyoruz. Son yıllarda okullarda öğretmenlere dönük artan şiddet olayları bu duruma ilişkin tespitlerimizi haklılık kazandırmaktadır. Öğrenci ve veliyi sorgu hakimliği düzeyine çıkaran, öğretmeni sanık koltuğuna düşüren MEB destekli şikayet mekanizmaları öğretmeni her fırsatta sorguya çekilen bir nesneye dönüştürmekte öğretmeni ve mesleğini itibarsızlaştırmakta ve öğretmen kimliğini oluşturan öğeleri değerden düşürmektedir" şeklinde konuştu.

 Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Recep Güneş ise, "öğretmene şiddet yasasının" çıkarılmasını istedi. Güneş, "Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülmenin anlaşılır bir yanını göremiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim