Diyarbakır merkez ve merkez ilçelerinde görev yapan 18 bin öğretmenin enflasyon karşısında eriyen promosyon ücretlerinin enflasyon oranında güncellenmesi talebini kabul etmeyen Akbank, yapılan görüşmeler sonucunda promosyon sözleşmesinin güncellenmesini kabul etti. 8 ay süren görüşmeler sonucunda banka, 36 ay kalan sözleşme bitim tarihine kadar 20 bin 500 TL promosyon ücreti ödemeyi kabul etti. Geriye dönük ödeme ücretini kabul etmeyen Akbank, promosyon ücretinin tamamını tek bir seferde 18 bin eğitimcinin hesabına yatırmayı kabul etti.

 Eğitim ve Bilişim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) çağrısıyla, hükümete yakın Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen, Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen, Tüm Eğitim Çalışanları Sendika (TEÇ-SEN) promosyon ücretlerinin artırılması talebini kabul etmeyen Akbank'a karşı parasal işlemleri durdurma kararından sonra varılan anlaşma, Eğitim Sen'i memnun etmedi. 25 bin ile 30 bin TL arası bir ücret beklentisi olan sendikalar, bankanın kendi istediği rakamı vermemesinin düzenledikleri eylem ve etkinliklerin zayıf kalmasından kaynaklandığını düşünüyor.

 'İSTEDİĞİMİZ RAKAM OLMASA DA SÜREÇ SONLANDI'

 Eğitim Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, yaptığı açıklamada, bankaya karşı düzenledikleri eylem ve etkinliklerin güçlü olmamasının bankanın elini güçlendirdiğini belirtti. Enflasyon karşısında eriyen promosyon ücretlerinin güncellenmesi talebini Şubat ayında başlattıklarını belirten Güneş, "Yürütülen süreç bugün istediğimiz rakam olmasa da resmi olarak sonuçlandı. Sürecin başından itibaren her aşamayı üyelerimizle paylaşarak fikir alışverişinde bulunarak karar verdik." dedi. (M.A)

Editör: TE Bilişim