Fuat BULUT/Özel Haber

DİYARBAKIR - Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, gazetemizin “OKULDA REZALET!” başlığı ile duyurduğu haber üzerine harekete geçti.

8 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan haberimizde, gündüz Namık Kemal Anadolu Lisesi, öğleden sonra da Çelebi Eser Ortaokulu olarak kullanılan eğitim yuvasında, erkek tuvaletinin kapılarının kırık olduğuna yer verilmiş, görüntüler paylaşılmıştı. Bu durum üzerine harekete geçen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, her iki okul müdürünü de makamına çağırarak, konuyla ilgili bilgi aldı.

İKİ MÜDÜRÜN DE İSTİFASI İSTENDİ

Gazetemize konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, duyarlılık nedeniyle Güneydoğu Ekspres’e teşekkür ederek, “Gazetenizde yer alan haberden sonra iki okul müdürünü de çağırdım ve istifalarını istedim. Bana habere konu edilen tuvaletin bodrum katında olduğu ve kullanılmadığı ifade edildi. Ben de ya okula sahip çıkın ya da yapamıyorsanız bırakın gidin dedim. İstifalarını istedim” dedi.

KAPILAR ONARILDI, TUVALETLER KULLANIMA HAZIR

Bağlar İlçesi’nde bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’nun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle iki yıl önce yıkıldığını ifade eden Bulut, TOKİ’nin aradan iki yıl geçmesine rağmen ihaleyi geciktirdiğini söyledi. Ortaokulun bin 750 öğrencisinin de söz konusu Anadolu Lisesi’nde eğitim gördüğünü ifade eden Bulut, şöyle devam etti:

“Müdürlerimize çocuklar yıkar, kırar, kirletir biz de yaparız dedim. Tabi ki önceliğimiz onlara kırmama, yıkmama, kirletmeme kültürünü öğretme gibi sorumluluğumuz var dedim. Okul müdürünün ifade ettiği şuydu; müdürüm bizim her katta tuvaletimiz var. Bu tuvalet bodrum katında ve kullanılmıyor. Okulumuz zaten Mayıs ayında onarımdan geçirilecek. O nedenle bu bölüme ekstra bir masraf yapmayalım diye beklettik şeklinde oldu. Ben de madem bodrum katında ve kullanılmıyorsa neden kapısına kilit vurmuyorsunuz dedim. Bir sıkıntı daha olursa ikinizi de görevden alırım dedim. Bahse konu olan bölüm tadilattan geçti, kapılar yenilendi. Tuvaletimiz kullanıma hazırdır.”

Editör: TE Bilişim