Fuat Bulut/Özel Haber

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi, son aylarda yaşanan hırsızlık vakaları ile gündemde. Mahalle muhtarları, emniyete acil tedbir alınması için dilekçe verirken, 3 gün önce yaşanan bir hırsızlık olayında skandal yaşandığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre 8 Haziran 1992 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hafız Akdemir’in İskenderpaşa Mahallesi Azizoğlu Sokak’taki evine sabaha karşı saat 04.00 sıralarında hırsızlar girdi. 

İki katlı boş binanın kapısını kıran hırsızlar, daha sonra 4 merdiven demiri ile iki daireye ait iç kapıya ait demirleri de balyozlarla kırdı. Evi talan eden hırsızlar, demirleri el arabasına yükleyerek olay yerinden ayrıldı.

50 METRE ÖTEDE KARAKOL VE MOBESSE KAMERALARI VAR

Olayın tüm detayları, hırsızlık olayının yaşandığı binaya sadece 50 metre mesafede bulunan Sur Destek Harekat Amirliği’ne ait karakol kameraları önünde gerçekleşti. Öldürülen gazeteci Hafız Akdemir’in ablası Edibe Maltaş, Sur İlçe Emniyet Amirliği’ne giderek, şikayetçi oldu. Maltaş, verdiği ifadede iki hafta önce de aynı eve hırsızların girip, muslukları çaldığını belirterek, olay yerine yakın mesafede olan mobesse kamaralarının incelenerek zanlıların yakalanmasını talep etti.

POLİS EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Şikayet dilekçesi üzerine Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Ekipleri giderek gerekli incelemeleri yaptı. Parmak izi alan, evin içinden ve dışından fotoğraf çeken ekipler, evi karşıdan gören mobesse görüntüsünü de not etti. Hırsızların yakalanması için seferber olan ekipler, notları arasına mala zarar verildiğini de not etti.

MUHTARLAR İSYAN EDİYOR: HERŞEYİ ÇALIYORLAR, EMNİYET ÖNLEM ALMALI

Güneydoğu Ekspres’e konuşan Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı Muhsin Sanay, son aylarda hırsızlık vakalarının arttığına dikkat çekerek, “Para edebilecek herşeyi çalıyorlar. Bir ara internet kablolarına dadandılar şimdi de bina kapılarını çalıyorlar. Acil önlem alınmasını emniyetten talep ettik” dedi. Lalebey Mahallesi Muhtarı Abdullah Çelik de, acil önlem alınmasını istedi.

Editör: TE Bilişim