Fuat Bulut /Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale’nin göreve geldikten sonra Ulaştırma Bakanlığı nezdinde bir yıldır yürüttüğü diplomasi trafiği sonuç verdi. Diyarbakır’daki 9. Karayolları Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın talimatıyla her yıl ölümlü trafik kazalarının yaşandığı Hani Karayolu’nda çalışma başlattı.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, “Nice ölümlerin yaşandığı ve vatandaşlarımızın yaralandığı, maddi kayıpların yaşandığı Terkan (Diyarbakır-Hani karayolu) yolunda hasret bitiyor. İlçemizin kalkınmasına da çok büyük bir katkı sağlayacak olan karayolunun yapımı için şantiyeler kuruldu, çalışmalar başladı” dedi.

“Virajlar tıraşlanacak, yollar genişleyecek”

Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin bir ay önce çalışmalara başladığını ifade eden İbrahim Lale, “Ödeneklerde bir sıkıntı yaşanmaması durumunda yolun 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Projeye göre birçok ölüme neden olan virajlar tıraşlanacak ve yollar 10 metre genişleyecek. Diyarbakır-Hani arasındaki mesafe 67 km’den 55 km’ye inecek” diye konuştu.

“Sayın bakanıma teşekkür ediyorum”

Diyarbakır-Hani karayolunun çok eski olduğunu ve ölümlü kazalara rağmen kimsenin ilgilenmediğini vurgulayan Belediye Başkanı İbrahim Lale, şunları kaydetti:

“Daha geçen hafta 4 yurttaşımız hayatını kaybetti. Kangrenleşmiş soruna neşter vuruluyor. Bu konuda emeği geçen başta eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ve şimdiki Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu’na, önceki dönem Tarım ve Köy İşleri Bakanımız ve şimdiki milletvekilimiz Sayın M. Mehdi Eker’e, milletvekillerimiz Sayın Oya Eronat ve Sayın Ebubekir Bal’a bize gösterdikleri ilgiden dolayı şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum. Yeni yolun faaliyete geçmesiyle ölümlü ve yaralamalı kazaların önüne geçilmiş olacak, bu yolda vatandaşlarımız trafik kurallarına uymak suretiyle daha güvenli bir şekilde yolculuk yapacak. Bu yol sayesinde ilçemizdeki ticari faaliyetler de artacaktır.”

Editör: TE Bilişim