DİYARBAKIR - Sağlık meslek örgütleri, "1 Nisan Kovid-19 Nedeniyle Sağlık Çalışanlarını Anma Günü"  kapsamında Diyarbakır açıklamalar yaptı. Sağlık emekçileri, Kovid-19’dan dolayı yaşamını yitiren meslektaşlarını anarak, gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulundu.

 Diyarbakır Sağlık Platformu, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına ilişkin Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi önünde anma etkinliği gerçekleştirdi. Üzerinde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının fotoğraflarının bulunduğu açıklamada konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, 1 Nisan gününün TTB 72'nci Kongresi’nde alınan karar ile “Kovid-19 Nedeniyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını Anma Günü” olarak belirlendiğini söyledi.

Güldiken, "Çok can kaybettik, canlarımızı kaybettik! Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Ve 150 bine yakın sağlık çalışanı hasta olurken 19’u Diyarbakır’da 395 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için Kovid- 19’un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz."

Editör: TE Bilişim