DİYARBAKIR - Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk aydır devam eden kısıtlamaların birçoğu 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona erdi. Hayat kısmen de olsa normalleşmeye başladı. Normalleşmeyle birlikte Diyarbakır’daki Kitap Kafe, Millet Kıraathanesi, kütüphane ve müzede de insan sirkülasyon başladı. Buralarda alınacak tedbirlere ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Belediyenin açıklamasında Kitap Kafe, Millet Kıraathanesi, kütüphane ve müzede alınacak tedbirler şöyle sıralandı:

1. Görevli herkesin açılışı esnasında kuyruk oluşmaması  ve  temas edilmemesi için gerekli önlemleri almalıdır.

2. Görevli herkesin halkın girişinde ateşini ölçülecek. Ateşi 37.8 derece ve üzerinde olanlar içeri alınmayıp en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.

3. Halkımızın ellerini girişte el hijyeni  için alkollü el antiseptiği veya kolonya ile temizlenir .

4. Maske takmak zorunludur. Maskesiz  içeri kimse alınmayacaktır..

5. Günlük genel temizlik yapılır. Hijyene daha çok dikkat edilecek. sürekli temizlenecektir.  Sık dokunulan yüzeyler sık aralıklarla silinecektir. Belediyeler temizliği temsil eder. Temizlik konusunda öncü biz olmalıyız.

6.Çalışanlar sosyal mesafesini koruyacaktır. Mümkün ve makul olan her yerde buna dikkat edecektir. kişi sayısı sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen oturma şekline göre belirlenir. Bu oturma düzeninde aradaki mesafe en az 1,5 metre olur.

7. Sıra ve yoğunluk olabilecek iç ve dış alanlarda  zemin üzerinde 1,5 metre ara ile bekletilirler yada kişi boşalacağı zaman gelebilirler.

8. Alanlarımız sık aralıklarla havalandırılacak. Klimalar kesinlikle açılmayacaktır.

9.Temasın mümkün olduğu kadar azaltacak önlemler alınır. Kütüphanede  incelenip alınan kitaplar, mümkün olduğu kadar raftaki kitapların en altına veya arkasına yerleştirilir.

10. Müze, kütüphane kitap kafelerimiz de , okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmeyecektir. Çay ikramı yapılmayacaktır.

11. kafelerimize gelen herkesin TC kimlik numarası, adı ve soyadı, geldiği saat, ayrıldığı saat, imzası ve telefon numarası, olduğu günlük imza sirküsü doldurulmalıdır.

Editör: TE Bilişim