Fransa'nın başkenti Paris'te 23 Aralık'ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yapılan ve üç kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıyı binlerce kişi protesto etti. Fransa'daki Kürt Demokratik Konseyi'nin çağrısının ardından binlerce kişi Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Meydanda 2013'te Paris'te öldürülen üç Kürt kadın Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın da yer aldığı bayrakları taşıyan eylemciler kültür merkezine ve yakınındaki dükkanlara yapılan saldırının perde arkasının aydınlatılmasını istedi. Meydandaki anma eylemine Paris 10'uncu bölge belediye başkanı da katıldı.

BFMTV'ye konuşan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) sözcüsü Berivan Fırat "Kürtler olarak tehdit altında olduğumuzu biliyorduk. Fransa bize koruma borçlu" dedi.

Eylem barışçı bir atmosferde geçerken Cumhuriyet Meydanı yakınındaki bulvarda bazı eylemcilerle polis arasında çatışmalar çıktı.

BFMTV'nin haberine göre polise sokak sandalyesi ve diğer cisimleri fırlatan eylemcilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim