AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, Mevlid- Nebi Haftası   kapsamında Bağlar Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde  düzenlenen etkinliğe katıldı. Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu, Hazreti Muhammed SAV’ın yaşadığı çağda hak ve adaletten şaşmış ilkel bir toplumdan medeni bir toplum inşa ettiğini söyledi. Bütün insalığa rahmet vesilesi olan bir peygamberin ümmeti olduklarını anlatan Beyoğlu,”Onun yeryüzüne bir güneş gibi doğması sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için bir rahmet vesilesidir.Biz Müslümanların temel kaynağı olan Kur’an’ı iyi anlaması, iyi yaşaması, yaşamakla kalmayıp çevresine de Hakk’ı ve sabrı tavsiye içerisinde olması gereklidir. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’i göndermiş, onun nasıl yaşanabileceğini Peygamber Efendimiz bize nübüvvet hayatı boyunca ayrıntılı olarak göstermiştir. “ dedi.

Peygamber efendimizin bütün hayatının müslümanlar ve insanlık için örnek abidesi olduğunu ifade eden DürdaneBeyoğlu,”Kendisinepeyeygamberlik  gelmeden  önce de puta tapmaya yanaşmamış, her türlü ahlâksızlığın karşısında durmuş, toplumsal barışa katkı sağlamak için Hılf’ulFüdûl yani Erdemliler Topluluğu’na katılmıştır. 40 yaşına kadar hiçbir kötülüğe adı karışmamış, her türlü haksızlığın karşısında durmuştur. Bu sebepten yaşadığı topluma büyük bir güven aşılamış, insanların ondan gelecek herhangi bir kötülüğe ihtimal vermek dahi akıllarının ucundan geçmemiştir. Esasen onun örnek alınası yaşamı peygamber olmadan öncesinden başlamaktadır. Peygamberimiz, dinimizin  ve ümmetin sorumlusudur. Bu nedenle hayatın her yönünü içine alan bir vazife yapmıştır. Kendisi savaşlarda baş komutan, idarede Ümmet-i Muhammed’in idarecisi, problemlerin çözümünde hakim, dünya ve ahiret işlerinin tanziminde bir öğretmen olmak gibi her konuda bir lider özelliğiyle yaşamış ve hizmet etmiştir şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim