DİYARBAKIR - Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Diyarbakır Şubesi, Kovid-19 ile birlikte PTT çalışanlarının yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Posta İşleme Merkezi önünde yapılan açıklamaya, sendika üyeleri ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu bileşenleri katıldı.

 "Virüs değil, tedbirsizlik öldürür" pankartının açıldığı açıklamada konuşan HABER-SEN yöneticisi Serhat Oktay, kargo hacminin arttırılması için piyasanın çok altında ücretlerle kargo anlaşmaları yapıldığından yoğun olan dağıtım merkezlerinin çalışamaz hale getirildiğini belirtti. Esnetilen ve hiçbir şekilde uygulanmayan tedbirler sonucunda vaka sayılarının hızla arttığını dile getiren Oktay, temaslı olan arkadaşlarının sağlıklarının hiçe sayıldığını aktardı. Kurum amirleri zorlaması ile çalışmak zorunda kaldıklarını öne süren Oktay, pozitif olan çalışanların ikinci bir test yapılmadan karantina süreleri sonunda işe çağrıldığını söyledi.

 “Hijyen maddeleri yetersiz”

 Personellerin kullanmaları gereken maske sayısının PTT Genel Müdürlüğü tarafından günde 1 adete düşürüldüğünü iddia eden Oktay, dezenfektan ihtiyacının sınırlı olarak karşılandığını, eldivenlerin ise hiçbir şekilde verilmediğine dikkat çekerek, "Sürekli olarak dezenfekte edilmesi gereken işyerleri artık dezenfekte edilmemekte, pandemi süresince sıkça ihtiyaç duyulan sabun vb. gibi hijyen maddeleri pandemi yokmuş gibi geçen yıllardaki istikaka göre verilmekte ve çoğu işyeri bazı zamanlar sabunsuz bile kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

 Temaslı çalışanların isimleri gizlendi

 Diyarbakır PTT Baş Müdürlüğü’nde vaka sayılarının Ağustos ayında en üst seviyeye çıktığını belirten Oktay, "Pozitif çıkan arkadaşlarımızın, filyasyon ekiplerine temas ettikleri arkadaşların isimlerinin verilmesi engellendi. Geçen hafta pozitif çıkan, Sur PTT Müdürlüğü görevine bakan arkadaşımız Başmüdürün emriyle filyasyon ekiplerine temaslı olduğu personellerin isimlerini vermemiş ve arkadaşlar tedirgin bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır"  iddiasında bulundu.

Oktay, PTT yönetimine seslenerek, şunları söyledi:

“Sosyal devlet anlayışına yakışır bir şekilde, ihtiyaç duyulan hijyen maddelerinin yeteri miktarda verilmesi, işyerlerinin sürekli olarak dezenfekte edilmesini istiyoruz. Valilik tarafından alınan kararların kurumumuzda da uygulanarak; 60 yaş üstü, kronik hasta ve hamile olan personellerin idari izinli sayılmasını, şubelerin kapatılarak hizmetlerin merkezlerden dönüşümlü olarak yapılmasını istiyoruz. İsteklerimiz yerine getirilmediği sürece Anayasa ve yasalarda belirtilen haklarımızı kullanacağımızı buradan tüm kamuoyuna bir kez daha ilan ediyoruz."

Editör: TE Bilişim