Haber / İhsan Yılmaz

Silvan ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı ve çiğ köfteye de ilgi artı. Ramazan ayında ilçede çok tüketilen halka tatlı ve çiğ köfte ilgi artarken, çiğ köftenin kıymasız olmasına ise bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar çiğ köfte kıymasız olmaz, bizlere resmen kısır satılıyor, diyerek tepki gösterdi. İftar saati yaklaştığında vatandaşlar tatlı almak için kuyruğa giriyor.

 Uzun yıllardır tatlıcılık yapan Şehmus Bozkurt, her yıl Ramazan ayında tatlı yaptığını ve tatlıya yoğun talep olduğunu dile getirdi. Ramazan ayında tatlının çok tüketildiğini ifade eden Bozkurt, "Ata mesleği olan tatlı işini uzun yıllardır yapıyorum. Özellikle halka tatlısı tek çeşit olarak yapıyoruz. Zaman zaman tulumba tatlısını da çıkarıyoruz. Ancak talep halka tatlıdan yana olduğu için ağırlıkta halka tatlı satıyoruz. Tatlılar Ramazan'da kalori açığını kapattığı için oruçlu insanlar tarafından rağbet görüyor. Tatlı satışlarımız her yıl Ramazan sonuna kadar devam ediyor" diye konuştu.

"Ramazan ayı bereketli bir aydır. Hem bu geleneğimizi sürdürüyoruz hem de para kazanıyorum" diyen çiğköfteci Celal Korkuş, "Bu Ramazan'da pandemi nedeniyle çiğ köfte satıcılarında bir azalma görülmektedir. Bilen de bilmeyen de çiğ köfte yoğurmaya başlamıştı. Bazen üç işçimle bile yetişemiyorum" dedi.

 Korkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıllardır çiğköftecilik yaparak geçimini sağlıyorum. Ramazan ayının ilk başladığı günlerde piyasada bir durgunluk söz konusuydu bununda nedeni coronavirüs nedeniyle tedirgin olan vatandaşların endişeli yaklaşmasından kaynaklıydı. Ancak şu anda işler yoğun bir şeklide devam ediyor. Piyasada kıymasız çiğköfte yapılıyor. Doğrudur, bir çok vatandaş çığ et tüketmek istememesinden kaynaklıdır. Ancak bizler hem kıymalı hem de kıymasız çiğ köfte yoğuruyoruz. Müşterinin talebine göre satışlarımız devam etmektedir. Uzun yıllardan beri çiğ köftecilik mesleğini yapıyorum. Tek mesleğim çiğ köfte yapıp satarak para kazanmak, aile ekonomisini böyle sağlıyorum. İşimi severek yapıyorum. Ramazan ayında işlerimiz üçe katlıyor. Yoğun bir iş temposuyla çalışıyoruz. Standart müşterilerimizin dışında çevre köylerde gelen müşterilerimiz var. Ramazan ayını yarıladık, ramazan ayı bereketli bir aydır."

Editör: TE Bilişim