Korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde toplumsal bağışıklığının kazanılması amacıyla 14 Ocakta aşının ilk dozunu yaptıran sağlık çalışanlarına, korona virüs aşısının ikinci dozu uygulanması devam ediyor. Bu kapsamda Dicle Üniversitesi (DÜ)  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ilk aşıdan 28 gün sonra DÜ Hastanesi Aşı Polikliniğinde 2'nci doz aşısını yaptırdı.

Rektör Karakoç, toplumsal bağışıklığın bir an önce kazanılması için aşının önemine değinerek, “Hastanemizde yaklaşık 3 bine yakın personelimiz aşı oldu, çok şükür şuana kadar hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık. Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında toplumsal bağışıklığının kazanılması için aşı çok önemli” dedi.

DÜ Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ la birlikte hastanede görev yapan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Rektör Mehmet Karakoç, pandeminin ilk gününden beri korona virüsle mücadele kapsamında en ön saflarda çalışan tüm sağlık çalışanlarına gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.

Beyoğlu ilk aşısını yaptırdı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da, yeni tip korona virüs aşısının ilk dozunu yaptırdı. Bağlar İlçe Sağlık Müdürlüğüne gelerek aşı olan Başkan Beyoğlu, “Aşı sıramızın gelmesi üzerine korona virüs aşımızın ilk dozunu yaptırdık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimizin büyük bir kararlılık ve başarı ile sürdürdüğü salgınla mücadelede tüm vatandaşlarımızı huzur ve güven içerisinde aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Beyoğlu, aşıdan sonra hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadığını ve kendisini çok iyi hissettiğini ifade etti.

Aşı işleminden sonra aşı olmaya gelen ve kendisini görünce yakın ilgi gösteren vatandaşlarla görüşen Başkan Beyoğlu, hem sohbet etti hem de çay içmek için belediyeye davet etti. Daha sonra ilçede esnaf turuna çıkan Başkan Beyoğlu, vatandaşların işyerlerini ziyaret ederek hayırlı işler temennisinde bulundu, belediye olarak tüm imkanlarıyla halkın emrinde olduklarını dile getirdi. Bazı vatandaşların iş yerlerine davet ettiği Beyoğlu, gördüğü ilgiden memnun bir şekilde ziyaretleri tamamladı.

Editör: TE Bilişim