Fuat Bulut / Özel Haber

Diyarbakır’da yaşayan 39 yaşındaki Erkan Kutluk adlı vatandaş, tavuk yerken boğazına saplanan 2 cm’lik kekik sapı nedeniyle hastanelik oldu. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Kutluk, yönlendirildiği üç hastanenin acil servisinden de geri çevrildi. Kutluk’un boğazındaki cisim, ertesi gün çıkarılabildi.

Merkez Bağlar ilçesinde kuaför salonu işleten Erkan Kutluk’un 30 Ağustos 2022 tarihinde arkadaşlarıyla yaptığı piknik, az daha yaşamına mal oluyordu. Piknikte ızgara yaparak yediği tavuktaki kekik sapını fark etmeden yuttuğunu anlatan Kutluk, “Bir anda acı hissettim. Yutkundum geçmedi. Su içtim, öksürdüm, kusmaya çalıştım kendimi ama yine geçmedi. Nefessiz kalınca Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine kaldırıldım” dedi.

ACİLDEN BAŞKA ACİL SERVİSLERE SEVK EDİLDİ

Acilde görev yapan doktorun “branşım değil” diyerek kendisini Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk ettiğini ifade eden Kutluk, “Burada da ‘metal bir cisim olmadığı için röntgen çeksek bile görünmez. Bir şey yapamayız’ diyerek müdahale etmediler. Zaman ilerledikçe nefes almakta zorlanmaya ve korkmaya başladım. Daha sonra Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne gittim. Burada da ‘malzeme yok, müdahale edemeyiz’ dediler” diye konuştu. Ertesi gün tekrardan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi KBB-1 Polikliniği’ne giden Kutluk’un boğazındaki 2 cm’lik cisim, 30 saniyelik bir operasyonla çıkarıldı.

“İNSAN YAŞAMI BU KADAR UCUZ OLMAMALI”

Kutluk, yaşadıklarına isyan ederek, “Sağlıkta devrim dedikleri şey bu muydu? İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

Editör: TE Bilişim