DİYARBAKIR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi üyeleri, zor çalışma koşullarına dikkati çekmek ve adil ücret talebiyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir saatlik iş bırakma ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eylemi öncesi açıklama yapan SES Şube Sekreteri Eyüp Ay, sağlık çalışanlarının sesinin yetkililer tarafından duyulmadığını öne sürerek, “Bakanlık aklımızla dalga geçer gibi açıklamalar yapıyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Sesimizi dile getireceğiz” dedi.

Şube Yöneticisi Gönül Adıbelli de pandeminin başlangıç sürecinde sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmediğini iddia ederek, “Alınan önlemler yeterli mi? Yeterli değil. İktidar bu yöntemleri devreye sokmak, bu önlemleri almak zorundadır. Son bir hafta içerisinde Diyarbakır ve Urfa’da 2 tane hekim arkadaşımızı, bir sağlık teknisyeni, taşeron kadrosunda çalışan bir arkadaşımızı ne yazık ki kaybettik” diye konuştu.

Adıbelli, Seslerini duyurmak için eylemlerine devam edeceklerine işaret ederek, bugün da sağlık çalışanlarıyla aynı yerde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 Konuşmanın arından sağlık çalışanları oturma eylemi yaptı. Sağlık çalışanları aldıkları düşük ücretlere dikkati çekmek amacıyla da Sağlık Bakanlığı adına “bağış kutusu” kurarak, bozuk para attı.

Editör: TE Bilişim