Fuat Bulut/Özel Haber 

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ne bağlı 75 haneli Ağaç Geçit Mahallesi, geçen hafta akıl almaz bir dolandırıcılığa sahne oldu. Olay, Ağaç Geçit Mahallesi Muhtarı Sedat Doğan’ın evine polisin gelmesiyle ortaya çıktı.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Sedat Doğan, daha önce köylerinde yaşayan ancak şu an İzmir’de ikamet eden İhsan Can adlı kişinin kendi adını kullanarak çevre köylere gittiğini, “beyaz eşyaları size yarı fiyatına getireceğim” diyerek para topladığını söyledi.

Beyaz eşya geleceğini umut eden köylülerin şüphelenmesi üzerine evine geldiğini anlatan Sedat Doğan, “Bana muhtarı sordular. Ben olduğumu söyleyince inanmadılar. Mührümü ve kimliğimi gösterince dolandırıldıklarını anladılar. Daha sonra polise haber verdik ve soruşturma başlatıldı. İhsan Can adlı şahıs, çevre köylere gidip kendisini Ağaç Geçit Mahallesi Muhtarı olarak tanıtıp beyaz eşya size getireceğim. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesini yarı fiyata getireceğim deyip para toplamış. Kimisi ineğini vermiş, kimileri de para” dedi.

Emniyet her yerde dolandırıcıyı arıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü’nün her yerde aradığı İhsan Can’ın 10 yıl önce köyde ayrıldığını ifade eden Muhtar Sedat Doğan, şöyle devam etti:

“Daha önce köyde oturuyordu. 10 yıl önce ailesi ile birlikte İzmir’e yerleşti. En son 6 ay önce köye geldi. Metruk bir evi vardı. Bu evin yıkımı için yardım istedi. Bana ‘yıkacak param yok’ dedi. Ben de belediyeye yazı yazdım, ‘metruk yapı çocuklar için tehlike arz ediyor’ diye. Ekipler de gelip yıktı. Bu şahıs metruk yapının demirlerini çıkarıp sattı. Bizi de kullanmış oldu. O tarihten sonra kendisini bir daha görmedim.”

Sedat Doğan, Emniyet’in kendisine verdiği bilgiye göre İhsan Can’ın, köylülerden 400 bin TL topladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim