Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar İlçesi’nde derme çatma bir evde yaşayan 2 çocuk babası Ayhan Saraç, ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

İddialara göre, Ayhan Saraç'ın eşi Aynur Saraç, geçtiğimiz yıllarda sezaryenle bir çocuk dünyaya getirdi. Doğum sırasında çocuğunun kafası kesilerek hayatını kaybederken Aynur Saraç da felç geçirdi.

Baba Ayhan Saraç, bütün varlığını eşinin tedavisine harcadı. Elinde avucunda bir şey kalmayan baba Saraç, ailesi ile birlikte derme çatma evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Eşinin doğum yaptığı sırada yanlış müdahale sonucu bebeğin kafasının neşterle kesildiğini iddia eden baba Saraç, “Doğum yapması için 2011 yılında eşimi hastaneye götürdüm. Doktorlar bebeği sezaryenle aldığı esnada bebeğin kafasını neşterle kesip ölümüne neden oldu. Ardından eşimi o haliyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne ambulansla sevk ettiler yolda ise eşimin kalbi dört kez durdu. Eşim 46 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. Yapılan yanlış müdahale nedeniyle eşim elleri felç oldu. Kendileri hakkında suç duyurunda başvurdum ama bir şey fayda etmedi. Eşim o hale gelince benim neyin var ise hepsini tedavisi için verdim. Hiç kimsenin başına gelmeyen benim başıma geldi ve zor durumdayım” dedi.

Hurdacılıkla geçimini sağladığını belirten Saraç, “Hurdacılık yaparak geçim yapmaya çalışıyorum. Mağdurum ve çocuklarımı okula gönderemiyorum. Benim bir oğlum var oda işitme engelli onunda raporu yok. Çocuklarımı okula göndermeye ve evime bir yatak almaya gücüm kalmadı. Görüyorsunuz evimde eşya yok. Bir televizyon, buzdolabı yada çamaşır makinesi yok evimde. Yorgan ve battaniye yok ki çocuklarım üzerinde uyusun, çaresizim. Ev sahibi de beni evden çıkaracak. Evden çıkarılırsa Beni evden çıkarsa ev sahibi verecek kira param olmadığı için gidip parkta kendimize kalacağız. Yetkililerden ricam benim dosyalarıma baksınlar ve bana bir yardım eli uzatmasını istiyorum. Ben de kendimde değilim stresten ne yapacağımı da bilemiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim