Diyarbakır, Şanlıurfa ve Şırnak’ta çok sayıda kişi ile avukatların ev ve bürolarına baskın düzenlendi. Diyarbakır'da 2, Şırnak’ta 1 ve Urfa’da 7 avukatla birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Diyarbakır ve Şırnak'taki gözaltına alınanların Urfa'ya götürüldü. Gözaltına alınan avukatlar ve kişiler hakkında yürütülen soruşturmada "gizlilik" kararı olduğu kaydedildi.

Şanlıurfa ve Diyarbakır baro başkanları, avukatların gözaltına alınmasına tepki gösterirken, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ise "Savunma susturulamaz" açıklaması yaptı.

Diyarbakır Barosu yaptığı açıklamada, “Her gün adliye koridorlarında duruşma bekleyen ve vakitlerinin nerdeyse tamamını adliyede geçiren avukatların ifadeye çağrılmadan sadece kriminal bir operasyon havası vermek için baskınla gözaltına alınmalarını kabul edilemez buluyoruz. Unutulmamalıdır ki bağımsız savunmanın teminatı olan avukatlar; tüm yurttaşların adalete erişiminin, adil yargılamanın, hakkın ve adaletin teminatıdır. Avukatlara saldırı, demokratik değerlere saldırı anlamına gelmektedir. Bu sebeple gözaltına alınan meslektaşlarımız derhal salıverilmelidirler” dedi.

Editör: TE Bilişim