Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybı 70’e yükselirken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 Batı ve Orta Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde can kaybı 70’e yükseldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre Kastamonu’da 60, Sinop’ta 9, Bartın’da 1 kişi hayatını kaybetti. 8 yurttaşın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

 Kentlerde arama kurtarma ve tahliye çalışmaları da sürdürülürken AFAD açıklamasına göre, şimdiye kadar Bartın’ın Ulus ilçesinde 341, Kastamonu’da bin 480, Sinop’un Ayancık ilçesinde ise 560 yurttaş tahliye edildi. Tahliye edilen yurttaşların bir kısmı öğrenci yurtlarına yerleştirilirken bölgeye çadırlar kurulmaya başlandı.

 Kastamonu Azdavay ve Devrekani ilçelerine su verilemediği aktarılan açıklamada, “Bozkurt merkez mahallesini besleyen 2 adet kuyu tahrip olduğundan su verilememektedir. Bartın Abdipaşa’da Derecik Mahallesi dışında kalan mahallelere su verilememektedir. Ulus ilçesinde içme suyuna ilişkin tüm arızalar giderilmiştir. Sinop Ayancık’ta atıl durumdaki kuyuların bakım onarımları yapılarak ilçeye su verilmiştir. İlçede 10 kilometrelik şehri besleyen içme suyu iletim hattı kullanılamaz duruma gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim