Bünyesinde 8 sendika bulunan Ülkem-İş Konfederasyonu Diyarbakır Şubesi, Bağlar İlçesi’nde işçilerin katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Ülkem-İş Konfederasyonu Diyarbakır İ l Başkanı Sedat Uğurlu,  kısa bir süre önce örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak, Diyarbakır Şubesi’ni açtıklarını, ancak resmi açılışlarını daha sonra gerçekleştireceklerini söyledi.

Ülkem-İş Konfederasyonu’nun, eşit, adaletli şeffaf bir sendikacılık anlayışıyla yola çıktığını ve işçilerin dertlerini dert edinme ilkesiyle çalışma yapacaklarını ifade eden Ülkem-İş Konfederasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Uğurlu, şöyle dedi:

“Dik duracağız, doğru konuşacağız, eğilmeyeceğiz, düsturu ile ülkemize ve emekçilere hizmet eden güçlü lider konfederasyon olmak üzere yola çıktık.  İşçi arkadaşlarımız bu ülkenin temel taşıdır. Bu kutlu mücadelede, sosyal ve özlük haklarını koruyup gözetmek görevi de bize düşüyor. Hep birlikte bu hakları savunmak ve adaletli bir şekilde çalışıp üretmek ve iş motivasyonunu işverenle koordine etme noktasında mücadele edeceğiz. Ve diyoruz ki, her işçi bir gün Ülkem-İş Sendikalı olacaktır.”

Daha sonra il binasının açılışına katılan işçiler, çiğköfte yaparak birlikte olmanın vereceği güç ile güçlü bir şube olacakları mesajını verdi.

Editör: TE Bilişim