DİYARBAKIR - Muş kırsalındaki Şenyayla bölgesinde 9 gün önce çıkan yangın halen devam ediyor.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Muş'a bağlanan Şenyayla bölgesinde 7 gün önce çıkan yangın devam ediyor. Her geçen saat farklı alanlara sıçrayan yangından kaynaklı yüzlerce ağaç küle döndü.

Meşe Derneği Genel Başkanı İhsan Aytemiş, orman yangınına tepki göstererek, "Ormanı yakmak katliamdır. Bu yangınların sebebi araştırılsın istiyoruz, suçlular cezasız kalmasın” çağrısı yaptı.

 Konuya ilişkin konuşan Muş Orman İşletme Genel Müdürlüğü ise, yangına 5 gündür müdahale etmeye çalıştıklarını ancak arazi şartlarından dolayı araçların ve çalışanların yangına müdahale edemediğini belirtti. Müdürlük yetkilisi, yangına havadan müdahale imkanlarının da bulunmadığını ifade etti.

Kulp’ta 10 dönüm ormanlık alan yandı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde de çıkan orman yangınında yaklaşık 10 dönüm alan zarar gördü.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçlı Mahallesi mevkiinde öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere, itfaiye ve orman ekipleri tarafından müdahale edildi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan alevlere soğutma çalışması yapıldı. 10 dönümlük alanın zarar gördüğü yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Editör: TE Bilişim