MKM ve ChalakEvents İstanbul ve Diyarbakır’da Kürtlerin yılbaşı günü olarak kabul edilen “SerêSalê” için programlar düzenleyecekler.

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve ChalakEvents İstanbul ve Diyarbakır’da düzenleyecekleri ayrı ayrı programlarla Kürtler’in geleneksel yılbaşı etkinliğini kutlayacaklar.

MKM İstanbul Beyoğlu’nda bulunan merkezinde 13 Ocak günü bir etkinlik düzenliyor. Program saat 19.00’da başlayacak.

ChalakEvents iki ayrı programla kutluyor

ChalakEvents Diyarbakır ve İstanbul’da yılbaşı etkinliği düzenleycek.

14 Ocak tarihinde düzenlenecek her iki etkinliğin Diyarbakır ayağında tiyatro sanatçısı Erdal Kaya, Kürtçe rap sanatçısı Reqso ve yazar Salih AgirQoserî misafir olarak yer alacak. ChalakEvenst bu etkinlikle İstanbul’da “Spoken Word” formatında düzenlediği etkinliklerini Diyarbakır’a da taşımış olacak. La MinorCafe’de gerçekleşecek olan kutlama etkinliği saat 19.00’da başlayacak. Programı Mezopotamya Vakfı destek veriyor.

İstanbul’da ise ChalakEvents’in kutlama adresi Taksim NinovaCafe’de olacak. Sanatçı SîmirRûdar ve MirovDesmond ile tiyatro grubu Şa Performans etkinliğin konukları. Saat 21.00’da başlayacak olan etkinlik gecenin ilerleyen saatlerinde DJ Radiao Erivan Edit’in performansıyla devam edecek.

SerêSalê

Geleneksel Kürt toplumunda yılbaşı, 13 Ocak’ta kutlanıyordu. Gregoryen Takvimi diğer adıyla Güneş Takvimi esasına göre kutlanan yılbaşı, unutulmaya yüz tutmuş son yıllarda ise kültürel bir form olarak yaşatılmaya çalışılıyor. Yılbaşı gecesi toplanan insanlar geleneksel seyirlik oyunlar sahneliyor, kılık değiştirerek evleri dolaşıyor ve yeni yıl için iyi dileklerde bulunuyor. Ev sahipleri de kapılarına gelen misafirlerine çeşitli hediyeler sunuyor.  (BİANET)

Editör: TE Bilişim