Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi eski Eşbaşkanı Recep Oruç’un, DTK delege listesinde isminin bulunması, sendikal eylemleri talimat alarak yaptırdığı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis istemiyle yargılandığı davanın görüldü.

Avukatların yokluğunda Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Oruç, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmayı Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri Remziye Tosun ve İmam Taşçıer, SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Şiyar Güldiken ile Oruç’un ailesi izledi.

 Sendikal faaliyetler

 Kendisine yöneltilen suçlamaların suç teşkil etmediğini söyleyen Oruç, katıldığı eylemlere kimsenin talimatı olmadan katıldığını, eylemlerin sendikal faaliyet olduğunu ve sendika tüzüğünde yer aldığını belirtti. Katıldığı eylemlerin Anayasa ve yasalarca güvence altına alınan “düşünce ve ifade özgürlüğü” kapsamında olduğunu dile getiren Oruç, 22 Temmuz’dan beri tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini talep etti.

 İddia makamı, Oruç’un tutukluluğunun devamı yönünde görüş bildirdi.

 Oruç’un tutuklu bulunduğu süreyi dikkate alarak tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilişim