Haber Fuat Bulut

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır'da cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan Şeyh Sait ismini simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması için Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan başvuru protesto edildi.

Cuma Namazı sonrası Ofis Camisi önünde basın açıklaması yapan Şeyh Sait'in torunu ve Şeyh Sait Derneği Başkanı Kasım Fırat, talepte bulunan Vatan Partisi’nin geçmişten bugüne Kürtleri yok sayma politikasını sürdürdüğünü ifada etti.

Sait, başvuruyu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Onları iyi tanıyoruz. Onlar Kürtler üzerindeki imha ve inkar politikası sürsün istiyorlar. Şeyh Sait, Seyit Rıza ve yoldaşları onurumuzdur, sahip çıkacağız. Bizi kırabilirsiniz ama eğilmeyiz” dedi.

“Nefret suçu işliyor”

Daha sonra konuşan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Mehmet Emin Aktar ise Vatan Partisi’nin nefret suçu işlediğini ve toplumsal çatışmayı körüklediğini ifade ederek, “Bir toplumu diğerine karşı kışkırtmak suçtur. Bu sadece kışkırtmak değil aynı zamanda yok saymadır” dedi.

Aktar, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın mezarlarının tespiti için komisyon kurduklarını ve çalışma yürüttüklerini de belirterek, “Değerlerimize hakaret edilmiştir buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Haluk Mıhalioğlu'dan oluşan bir heyet, geçen hafta Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaparak, Şeyh Sait isminin cadde, sokak ve meydanlardan kaldırılmasını istemişti.

Editör: TE Bilişim