Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Sevda ve Gökhan Kaplan çiftinin SMA tip 1 hastası olan çocukları olan 23 aylık Esma'nın sağlığına kavuşabilmesi ve gen tedavisinin yapılabilmesi için başlatılan kampanyaya destekler sürüyor. Kampanyaya gece saatlerinde açtığı tezgahta ciğer yapıp satan Diyarbakırlı 2 çocuk annesi Yasemin Ayverdi de katıldı. Ayverdi gece boyunca sattığı ciğerlerle gelen kazancını SMA tip 1 hastası olan Esma’ya bağışlayarak babası Gökhan Kaplan’a teslim etti.

 “Benim yaptığım çok küçük bir şey”

Esma bebeğin tedavisine 17 gün kaldığını belirten Ayverdi, “17 gün sonra bu kız için geç kalınmış olunabilir. Esma gibi bir çok bebek var ve hepimiz bir birimizin elini tutmaya çalışıyoruz. Ama benim gücüm bu kadar ve ben bunu yapabiliyorum. Bugün satıştan gelen bütün parayı Esma’nın hesabına aktarılması için babasına teslim edeceğim. Belirli bir yardım kampanyası projesi ailesi yapmaya çalışıyor yeterli değil, benim yaptığımda yeterli değil tabi ki, ama amacımız insanlar biraz daha duyarlı olsun istiyoruz. Benim yaptığım çok küçük bir şey, ama diğer esnaf arkadaşlarımız ve büyüklerimiz elbette daha iyisini bilir. Esma’nın elinden tutsunlar, Esma gibi birçok çocuk var ve biraz onların sesine kulak verelim hayata dönsünler istiyorum” diye konuştu.

 “ABD’de ilacı alabilmemiz için son 17 günümüz kaldı”

Çocuğu Esma’nın 23 aylık SMA tip 1 hastası olduğunu belirten baba Gökhan Kaplan ise, “Esma için gerek Diyarbakır’da gerekse de Türkiye ve Avrupa’da bir kampanya başlattık. Kampanyamız Diyarbakır’da daha yeni yeni duyulmaya başladı. Yasemin hanım bize yardımcı olmaya çalıştı. Yasemin hanımın bu duyarlılığı için ona çok teşekkür ediyorum. Bizim Amerika Birleşik Devletinde bulunan ilacı alabilmemiz için  son 17 günümüz kaldı. İlacı alabilmemiz için yapılan bu yardımı çok yerinde görüyorum ve bunun bir farkındalık oluşturması için Diyarbakır’da büyük iş adamlarından da bu kampanyaya destek verilmesini görmek isteriz” şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD'de 2 yaş altı için uygulanan gen tedavisinin dünyanın en pahalı tedavisi olduğu, Esma’nın tedavisi için 2,4 milyon dolar toplanması gerektiğini öğrenildi.

Editör: TE Bilişim