Haber / İhsan Yılmaz

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan vakaların yüzde 80'ninde mutant virüs tespit edildi. Silvan ilçesinde koronavirüsün ardından şimdi de mutant virüsü çıktı.  

Silvan İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Utangaç, "Silvan ilçemizde artan vaka sayılarının yanı sıra mutasyonlu virüs kaynaklı vakalara geçen haftadan beri rastlanmaya başladık. Ancak bu hafta mutasyonlu virüs vaka sayılarında artış gözlemlenmektedir. Koronavirüs vaka sayılarında en alt seviyeleri görmüştük. Diyarbakır ilimiz mavi bölge kategorisinde gösterilmesiyle beraber vatandaşlardan bir rahatlama ve rehavete kapılmayla birlikte son günlerde vaka sayılarımızda artış gözlemlenmektedir. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerini elden bırakmamalarını istiyoruz" dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Utangaç, “Normalleşmeye devam edebilmemiz için eskiye göre daha çok dikkatli ve kurallara uymalıyız, yoksa ilerleyen süreçte riskli gruba girebileceğimiz ve de sonuç olarak yine hafta sonu yasaklarına dönebiliriz dedi” dedi.

Silvan’daki vaka artışının nedenine de değinen Dr. Utangaç, “Silvan merkezi bir yer, çevre illerden giriş ve çıkışlar çok fazla oluyor. Bu da virüsün yayılmasına neden oluyor” dedi.

Editör: TE Bilişim