Veysi Polat / Özel Haber

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Başkanlığı, vatandaşın bildirim ve şikayetine rağmen onarılmayan su borusunu, Vali Münir Karaloğlu’nun halkla sosyal medya buluşmasında anında çözdü.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 29 Eylül’de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hesaplarında yayınlanan “Sosyal Medya Buluşmaları”nda Bağlar halkının sorunlarını dinledi. Çevre düzenlemesi, hafif raylı sistem, alt-üst yapı gibi sorunları gündeme getiren vatandaşlar, DİSKİ’yi de Vali Karaloğlu’na şikâyet etti.

Vatandaş: Valim, patlayan boruyu diski onarmıyor

Hüseyin Kağanarslan adlı vatandaş, mahallesinde patlayan su borusu ile ilgili DİSKİ’ye müracaat ettiğini ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen sorunun çözülmediğini ifade etti. Kağanarslan, Vali Karaloğlu’nu etiketleyerek, “Sayın Valim 2 aydan beri patlayan suyu DİSKİ’ye bildirmemize rağmen hiç şekilde ilgilenilmemekte ve her seferinde sorun çözülmüş gibi gösterip çağrımız kapatılmakta sudan çok kötü bir koku gelmekte. Allah rızası için duyun bizi” ifadelerini kullandı.

DİSKİ: Ekiplerimiz onarıma başladı, ilginiz için teşekkür

Bu paylaşımdan dört saat sonra DİSKİ Genel Müdürlüğü, resmi twitter hesabından olay yerine ait görüntüler paylaşarak, sorunun giderildiğini duyurdu. DİSKİ, aynı zamanda şu paylaşımı yaptı:

“Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar neticesinde apartman bahçesinde bulanan Q25’lik abone bağlantı borusunda tespit edilen fiziki kaçak ekiplerimizce tespit edilmiş olup onarım çalışmalarına başlanılmıştır ilginiz için teşekkürler.”

Editör: TE Bilişim