Haber Ahmet Sünbül

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır’da, siyasi parti temsilcileri, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’na, koronavirüsle yürütülen çalışmalar da kendilerinden talepte bulunulmamasına sitemde bulundu.

CHP İl Başkanı Gönül Özer

Siyaset üstü bir durum olan koronavirüs ile mücadelenin, normalde birlikte yürütülecek bir süreç olduğunu belirten CHP İl Başkanı Gönül Özer, “Genel Merkez’den gelen koronavirüs ile ilgili broşürleri izin alarak dağıttık. Ama bugüne kadar, Valilikle bir irtibatımız olmadı, işbirliği içinde olmak isteriz. Ama sürecin dışında tutuluyoruz. Oysa alınan kararları kendi tabanımıza yayabiliriz. Ama maalesef böyle bir talep gelmedi. Uzak duruldu. İl Başkanlığını kapattık, kendi evimizde bekliyoruz” dedi.

HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan

Söz konusu toplum ve halk sağlığı ise siyasi parti il başkanları, STK ve kentin dinamikleriyle sorunun çözümü için ortaklaşma olması gerektiğini belirten HDP İl Başkanı Zeyyat Ceylan da, “Maalesef ketum davranılıyor. ‘Her şeyi biz yaparız’ mantığıyla hareket ediliyor. Dolayısıyla bir tıkanıklık söz konusudur. Umuyoruz ki, koronavirüs belası bürokrasinin eksikliklerine rağmen önü kesilir. Ayrıca İl Binası önünde oturma eylemi yapan aileler ve bina önünde bekleyen polislerin de bu koronavirüs nedeniyle sağlıklarının risk altında olabileceği yönünde dilekçe verdik. Ancak buna da cevap alamadık” ifadesinde bulundu.

İYİ Parti İl Başkanı Vecdi Ensarioğlu

İYİ Parti İl Başkanı Vecdi Ensarioğlu, “Sadece Bakanlık nezdinde açıklama yapıldı ve virüsle mücadelede alınacak önlemler konusunda il valilerine yetki verildi. Ama bizlerle bir paylaşım ve ortaklaşma olmadı. Her kesimin dahil edilmesi gerekir. Kendi seçmenimiz de bizden konuyla ilgili bilgi bekliyor. Ama ben bu durumun Valiliğin değil, hükümetin kararı olduğuna inanıyorum. Siyaset üstü bir vaka olan koronavirüsü el ele diyalog ile birlikte yenmeliyiz” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan ise, “Bu güne kadar kayyumla iletişimimiz olmadı. AK Parti’nin geçmişten günümüze istişare konusunda eksiklikleri bulunuyor. Her ne kadar bürokrasi de bu iş takip ediliyorsa da, siyasi parti il başkanları, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü başkanlarıyla da istişare yapılarak, topluma mesajlar daha hızlı ulaştırılabilir. Ama bir fikir alışverişimiz olmadı, bu konulara dahil edilmiyoruz. Sanırım İl Valisi ‘Gerekli tedbirleri alıyoruz. Kime danışacağız’ anlayışı içerisindedir. Oysa alınan kararları uygulamada dahil edilmemiz, pozitif olacaktır. Maalesef böyle bir durum yok, bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim