DİYARBAKIR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Türk Tabipler Birliği’ni (TTB) eleştirerek, “Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. TTB ise, haklarında “kapatılsın” çağrısı yapan Bahçeli’ye, “Hekimler sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye devam edecek. Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız” sözleriyle yanıt verdi.

Diyarbakır’da bulunan siyasi parti temsilcileri de Bahçeli’nin sözlerini eleştirdi.

HDP: TTB’nin yanındayız

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "TTB’nin yanındayız. Onların salgın sürecinde yürüttüğü çalışmaları kutluyor. Herkesin onlara destek vermesi gerekiyor” dedi. Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç da, Bahçeli’nin çıkışının dikkate alınacak bir “talep” olmadığını söyledi. Altaç, TTB’nin yanında olduklarını vurguladı. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Cihan Ülsen ise, TTB’nin salgın sürecinde yapmış olduğu açıklamalar ile tarihsel sorumluluğunu yerine getirdiğini dile getirdi. Bahçeli'nin çağrısını “kabul edilemez” bulan Ülsen, “Eğer Türkiye hukuk devletiyse ve hukuk güvenliği teminat altına alındıysa bu çağrıların geçersiz olması ve toplum tarafından tepki ile karşılanması lazım. Herkes TTB’nin yanında, omuz omuza olması gerekir. Sivil toplum örgütlerinin yanında olmamız, cesaretlendirmemiz gerekiyor. Tüm toplumu bu çağrılara karşılık vermeye devam ediyoruz” çağrısı yaptı. 

 Saadet: Şakşakçı kurum istiyor

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan da, bu tür çağrıların “yönetememekten” kaynaklı yapıldığını ve muhaliflere dönük "sus" anlamı taşıdığını öne sürdü. Bozan, "Bunlardan rahatsız olacaklarsa tüm kurumlara kendileri atama yapsın, istedikleri söylemleri kendileri belirlesin. Kendileri çalsın, kendileri oynasın” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim