Diyarbakır Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu başkanlığında, koronavirüs (Covid-19) Salgını hakkında alınacak ek tedbirler kapsamında, toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda alınan yeni kararlar sonucu Diyarbakır’da da Cuma günü saat 20:00’den itibaren geçerli olacak yeni tedbirler açıklandı.

Toplantıda, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınan kararlar ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20:00 den itibaren geçerli olacak şekilde;

Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ila 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme­içme yerleri 10:00 ila 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel­al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00 den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme­içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında, “31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarının; yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır” ifadesinde bulunuldu.

Alınan karar doğrultusunda, Diyarbakır ve tüm ilçelerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar gün içerisinde 10:00 ila 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlar ise (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ila 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri belirtilerek,  “İşyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç, bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır” denildi.

Ayrıca,  yeni bir karar alınana kadar hafta sonları 10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim