DİYARBAKIR’DA kurulan Patili Yaşam Derneği (PAYADER), sokakta yaşayan canların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için ‘Biz birlikte güçlüyüz, gelin birlikte bu canlara güç katalım’ sloganıyla herkese seslenişte bulundu. Derneğin Onursal Başkanı Filiz Kaya, uyuzlu ve bakıma muhtaç canların klinikte tedavileri başladıktan sonra dernek evlerinde iyileşene kadar bakımlarını yaptıklarını belirtti.

Kaya, “Derneğimize ihbar yoluyla gelen hayvanlarımızı sahiplendiriyoruz. Bizlerle bu yolda yürüyen ve yürümemizde emeği geçen sizlere teşekkür ederiz. Sizler de bizimle yürümek isterseniz, bu canların yaşam kalitelerini arttırmak isterseniz birlikte büyüyelim. Biz birlikte güçlüyüz gelin birlikte bu canlara güç katalım” diye konuştu.

Hamile ve uyuzlu bir anneyi hamile olduğunu bilmeyen bir “hayvansever” vatandaşın aldığını belirten Kaya, “Hayvansever aldığı can’ı Çatırpet’in bahçesine bağlamıştı. Tedavi ediyorum diyerek, insanları kandırıp para topluyordu. Bunu duyunca aradım ihbar ettim. Şikayetimden sonra o “hayvansever” oradan çıkarıp, hayvanı yer yer gezdirdi. Gezdirme sırasında 4 bebekten 3’ü öldü. Son olarak, bana hayvanseverin yerini ihbar ettiler. Herkes beni arayıp lütfen kurtarın elinden dediler. Bende, üyeleri gönderip, anne ve bebeği belirtilen yerden aldım. Sabah erken saatlerde Üniversiteye göndererek, tedavisini yaptırdım. Anne ve yavru köpeğin durumu çok iyi. Bütün aşılarını da yaptırdım” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim