DİYARBAKIR - 17 Eylül 2020 tarihinde yapılan twitter paylaşımında Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu etiketlenerek, engelli ve yetim Ahmet Güler için yardım talep edildi. Yapılan bu çağrıya Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü duyarlılık göstererek Ahmet Güler’in muayenesini yaptırarak tedavisi için hastaneye yatışını sağladı.

Annesi ile aynı evde ikamet eden Ahmet Güler, 1 Ağustos’ta evini yakarak zarar vermişti. Bina sakinlerine ve aile bireylerine zarar vereceği korkusuyla polis ekiplerince sağlık kontrolüne götürüldüğü hastaneden eve geri döndüğü ve kapısının önünde çaresizce oturan Ahmet'in yaktığı evde çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Annesi ve kardeşlerine uyguladığı şiddet sonucu; ablasının başka bir ile taşındığı, erkek kardeşinin ise İstanbul'a gitmek zorunda kaldığı Ahmet'in tedavisinin yapılması için Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından özel bir ekip oluşturuldu.

Yapılan görüşme sonrası ikna edilerek Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne nakledilerek, Acil Uzman Hekimi ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı tarafından yapılan muayene sonucunda Ahmet hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı.

Editör: TE Bilişim