Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat, anadilin en temel haklardan biri olduğunu ifade ederek, “Yasakçı bir zihniyetle bir yere varamayız. Bugün 6’lı Masa’da anadil hakkının verilmesini savunan ilk parti biziz. Yarın Meclis’te yer aldığımızda da ilk getireceğimiz maddelerden biri de bu olacaktır. Bugün 30 milyon kullandığı dil Meclis’te ‘bilinmeyen bir dil’ olarak ifade edilmektedir. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz de” dedi.

Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat, İl Başkan Yardımcısı Fatih Yokuş, Bağlar İlçe Başkanı Erdoğan Baran, Yenişehir İlçe Başkanı Nasrullah Aydın ile Bağlar Tanıtım ve Koordinasyon Başkanı İrfan Çevik ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, gündeme dair değerlendirmede bulundu.

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Hüsnü Pervane ve Haber Müdürümüz Fuat Bulut tarafından karşılanan heyet, seçim çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Saadet Partisi Genel İdari Kurulu Üyesi Avukat Muhammed Sabır Fırat, Aralık atından bu yana 81 kentte “Saadet Sahada” sloganı ile çalışma başlattıklarını, bu kapsamda Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar, Genel İdare Üyeleri Halil İbrahim Akpınar, Musa Ahmet Kaya ve Yusuf Karaağaç ile birlikte Diyarbakır’ın 17 ilçesinde STK, esnaf, siyasi parti ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyledi.

Yüz yüze temasta özellikle vatandaşların daha cesur bir şekilde sorunlarını dile getirdiğini ifade eden Av. Fırat, Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen Kürt sorununa atıfta bulunarak, şöyle devam etti:

“Anadil temel bir haktır. Bunun tartışılması bile abestir. Yasakçı bir zihniyetle bir yere varamayız. Bugün 6’lı Masa’da anadil hakkının verilmesini savunan ilk parti biziz. Yarın Meclis’te yer aldığımızda da ilk getireceğimiz maddelerden biri de bu olacaktır. Bugün 30 milyon kullandığı dil Meclis’te ‘bilinmeyen bir dil’ olarak ifade edilmektedir. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz de.”

Seçime dair değerlendirmelerde de bulunan Fırat, 30 Ocak’ta açıklanacak 6’lı Masa deklarasyonundan sonra illerde izlenecek stratejinin belirleneceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim