Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü denetimlerine devam ediyor.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili Necattin Gönç, denetimlerin 2021 yılında aralıksız olarak devam edeceğini belirtti.

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla su ürünleri yönetmeliğinin ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkında tebliğ gereğince su ürünleri denetimleri aralıksız devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Vekili Necattin Gönç, “2021 yılı itibariyle ilimiz genelinde kolluk kuvvetleriyle ortaklaşa yapılan 18 iç su, 2 yol güzergâhı ile perakende satış noktaları olmak üzere toplamda 273 denetim gerçekleştirilmiş olup tespit edilen uygunsuzluklar için 9 kişiye toplam 30.546 TL idari para cezası kesilmiştir. Kolluk Kuvvetleriyle Göksu Barajında gerçekleştirilen denetimde sahibi belirlenemeyen 200 metre Fanyalı Uzatma ağına el konulmuştur. Denetim faaliyetinde ağdan çıkan, boyları 20 cm ile 40 cm arasında değişen yaklaşık 30 adet sazan balığı canlı olarak yaşam alanına geri bırakılmıştır. Su ürünleri mevzuatı kapsamında kullanılması yasak olan misina ağları da toplanmıştır. Ayrıca 2020 yılında toplamda bin 80 adet su ürünleri denetimi yapılmış olup 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa göre 31 kişiye toplam 27 bin 62 TL. idari para cezası kesilmiştir” dedi.

Göç, “Tarım Orman İl  Müdürlüğü ekiplerince İl sınırlarımızda bulunan Atatürk Barajı, Deve Geçidi barajı, Göksu Barajı, Kral kızı Barajı, Dicle Barajı, Batman barajları ile iç sularımızda aralıksız su ürünleri denetimleri devam etmektedir” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim