DİYARBAKIR - Dünyanın dört bir yanında her yıl Eylül ayının 2. haftasında Cumartesi günü kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü” etkinlikleri kapsamında Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır Sur İlçe Kadın Politikalar Başkanlığı koordinesinde ilçe binasında ilk yardım konulu eğitim semineri düzenledi.

Demokrasi Ve Atılım Partisi Diyarbakır Sur İlçe Teşkilatında Sağlık Eğitmeni Ahmet Tosunlu’nun konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerine DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, Sur İlçe Başkanı SadrettinTosunlu, Sur Kadın Politikalar başkanı Eylem Aktaş, Yenişehir ilçe Teşkilat başkanı Şahabettin Çelik’in yanısıra partililer katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren DEVA Sur İlçe Başkanı SadrettinTosunlu, ilk yardımın insan hayatındaki önemine değinerek şunları söyledi:

“Her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü "Dünya İlk Yardım Günü" olarak tüm dünya ile birlikte ülkemizde de kutlanmaktadır. İlk yardım bilmek bir insanı kurtarmak ile eş değerdir. Yapılan etkili ve bilinçli ilk yardım ile kişinin hayatta kalma oranı yüzde 6 ile  yüzde 55 arasında değişmektedir. Bizler Deva Partisi Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığı olarak içinde bulunduğumuz bu günlerde ilk yardımın önemini anlatmak ve bu farkındalığı oluşturmak için vatandaşlarımıza yönelik İlk yardım eğitimi düzenledik” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Sağlık Eğitmeni Ahmet Tosunlu tarafından katılımcılara ilk yardımla ilgili

Editör: TE Bilişim