Mensure Açık / Özel Haber

DİYARBAKIR - Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye’de 23 Mart’ta online üzerinden eğitime geçilmişti. Uzaktan alınan eğitimdeki sıkıntılara değinen Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, “Ziya Gökalp, Ali Paşa, Lale Bey, Süleyman Nazif, Abdal Dede olmak üzere 5 mahallemizde bin 500’e yakın öğrencimiz internetteki alt yapı sorunundan kaynaklı online eğitimden geri kaldı” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye’de 23 Mart’tan beri online üzerinden eğitim alınıyor. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Diyarbakır’da da uzaktan verilen eğitimde sıkıntılar yaşanıyor. Birçok yerde internet alt yapısının olmaması sıkıntısı varken, birçok çocuğunda tablet bilgisayarı olmadığı için eğitimden mahrum kalıyor.

Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesine bağlı Ziya Gökalp, Ali Paşa, Lale Bey, Süleyman Nazif ve  Abdal Dede olmak üzere 5 mahallede bin 500 öğrenci internet altyapısının olmaması ve tablet bilgisayarlarının olmadığından kaynaklı online eğitimden geri kaldı.

Öğrencilerin mağduriyetlerine dikkat çeken Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, Sur’un 5 mahallesinde 2015-2016 yılarında meydana gelen hendek olaylarından dolayı internetin alt yapısının zarar gördüğünü ve o günden beri onarılmadığını belirtti. Sayan, bu durumun da bin 500 öğrenciyi mağdur ettiğini belirtti.

Sayan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başta muhtarı olduğum Ziya Gökalp mahallesi olmak üzere Ali Paşa, Lale Bey, Süleyman Nazif ve Abdal Dede mahallelerinde internet alt yapısında yaşanan sıkıntılar ve tablet bilgisayarların olmamasından dolayı bin 500 öğrencimiz online eğitim alamıyor. Ayrıca mahallemizin dışında olan çevre mahalledeki vatandaşlarımız da bu durumdan müzdarip.”

Yetkililere seslenen mahalle muhtarı Sayan, “Başta valimiz olmak üzere, ilçe kaymakamı, ilçe milli eğitim müdürü ve Milli Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk’a sesleniyorum. Lütfen mahallelerimizdeki öğrencilerimize el uzatın ve yaşadığımız sıkıntıları giderin. Mahalle muhtarı ve burada yaşayanlar olarak sizlerden destek bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Muhtar Sayan son olarak şunları söyledi:

“21 yıldır burada görev yapmaktayım. Ve vatandaşlarıma hizmet etmek onları memnun etmek için elimden geleni yapıyorum. 5 mahalle muhtarı toplanarak dilekçe yazdık. Öğrencilerimiz pandemi sürecinden bu yana eğitimden çok geri kaldılar. Bu öğrenciler için buraya internet alt yapısı gelmesi lazım. Okullar açılsa bile ödevlerini yapacakları internet yok” diye belirtti.

Editör: TE Bilişim