Haber Ercan Akkar

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır – AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, yürütülen projelerin tamamlanması halinde Sur’da 6 mahalledeki yasağın Temmuz’da kalkabileceğini belirterek, “Sur’da bin 300 hak sahibi ortada yok. Yıkılan mahallelerde sadece 60 ev sahibi oturuyordu” dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı merkez Sur İlçesindeki İçkale’de gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, İl Başkanı Ömer Serdar Budak ve il yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı da, ilk söz alan İl Başkanı Ömer Serdar Budak, AK Parti Siyaset Akademisi’ne yoğun başvuru yapıldığını ifade ederek, “Akademi Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla 23 Şubat Pazar günü Diyarbakır Öğretmenevi’nde başlıyor. Yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız. Bu dönem ki Siyaset Akademisi’ne 480 başvuru yapıldı. Daha önceki Siyaset Akademisi’ne 120 başvuru yapılmıştı. Değerli hocalarımızın katıldığı Siyaset Akademisi’ne, başvuramayanlar da katılıp izleyebilirler” dedi.

Bal: 10 bin 400 kişiye istihdam sağlanacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da, uyguladıkları istihdam projeleri ile Diyarbakır ekonomisinin büyük gelişme sağladığını söyledi. Bal, yapımı devam eden tekstil kentin, 10 bin 400 kişiye istihdam sağlayacağını da ifade ederek, “Silvan Projesi ile sulama projeleri hayata geçirilecek. Tarıma dayalı sanayi gelişecek. Silvan Projesi 400 bin kişiye iş imkanı sağlanacak” dedi.

Sur’da yasak kalkabilir

Milletvekili Bal, Sur ilçesindeki Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde, Diyarbakır Valiliği öncülüğünde uygulanan projeyle ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini de belirterek, sözlerini şöyle devam etti:

“Söz konusu alanda 62 dükkandan oluşan bir çarşı yapılıyor. Proje sivil toplum örgütleriyle yürütülüyor. Bunun gerçekleşmesi halinde Sur’daki 6 mahallede yasak Temmuz’da kalkabilir. Sur’da 367 yapı yapıldı. Kamuoyunda bin 500 yapı yapılacak gibi bir algı var. Yıkılan yerlerde sadece 60 ev sahibi oturuyordu. Diğer evlerin ya tapusu yoktu, ya da miras yoluyla bölüne bölüne küçülmüştü. Dolayısıyla bin 300 hak sahibi ortada yok. AK Parti hiç kimseyi mağdur etmedi bundan sonra de etmez.”

Bal, hiçbir partinin AK Parti kadar yoksula sahip çıkmadığını ve parti olarak yoksullara her zaman yardım eli uzattıklarını da belirterek, uçak seferlerinin arttırılması konusunda da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim