Diyarbakır Sur Kaymakamlığı ile Sur Belediyesi, ilçede eğitim gören dezavantajlı çocukların eğitim-öğretim faaliyetlerinin en iyi şekilde gerçekleşmesi ve öğrencilerin milli ve manevi değerler ışığında yetişmesi için projeler üretmeye devam ediyor.

Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi tarafından Cumhuriyetin ilanının 99. Yıldönümü nedeniyle Sur ilçesinden İstanbul ve Çanakkale’ye gönderilen dezavantajlı 45 öğrenci 4 günlük gezi programının ardından kentte döndü.

Geziye katılan öğrencileri kente dönüşlerinde havaalanında karşılayan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanı Asım SOLAK Sur ilçesindeki dezavantajlı çocuklara yönelik birçok çalışmanın devam ettiğini belirterek, “Ecdadın İzinde, Sur’dan Çanakkale’ye’’ sloganıyla Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99.yıl dönümünde öğrencilerimizin ecdat mirası tarihi eserleri yakından görmelerini ve tarihi değerleri yerinde öğrenmeleri amacıyla gençlerimize tarihi değerlerimizi yakından hissettirip, ecdadımızın inşa ettiği şaheserleri yerinde görmelerini sağladık.” dedi.

Sur Kaymakamlığı ve Sur Belediyesi tarafından düzenlenen “Ecdadın İzinde, Sur’dan Çanakkale’ye’’ projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale’yi gezen öğrenciler ise Cumhuriyetin Kuruluşunun 99.yıl dönümünde gerçekleştirilen bu gezi sayesinde Dedelerimizin ne kadar büyük zorluklarla savaşıp bize bu vatanı emanet ettiklerini öğrendiklerini söyleyerek ‘’ Atalarımızın, dedelerimizin savaştıkları yerleri gördük. Bizlere bu duyguları yaşatan Kaymakam ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.’’ dediler.

Editör: TE Bilişim