Halen Giresun Vali Yardımcısı olarak görev yapan, Tire, Alanya ve Diyarbakır’da yaptığı hizmetlerle belleklerde yer bırakan Dr. Hasan Tanrıseven, eski adı Mülkiye olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) tarihine geçti.

SBF’de öğrenciyken Mülkiye Hür Düşünce Kulübü adlı öğrenci topluluğunun başkanlığını yapan Hasan Tanrıseven ve öğrenci arkadaşları, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından resmi heyet olarak Çankaya Köşkünde kabul edilmişti. 26 yıl önce gerçekleşen ziyarete ait fotoğraflar, mülkiye tarihine ilişkin karelerin yer aldığı öğretim üyeleri katının koridorlarına asıldı.

Dr. Hasan Tanrıseven, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Çok duygulandım”

“Yeni aldığım haberle çok duygulandım. 1994 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Mülkiye) öğrenciyken, Mülkiye Hür Düşünce Kulübü adlı öğrenci topluluğu başkanıydım. Fakültede birçok etkinlik yaptık. Mezun olmadan da Sayın Cumhurbaşkanından randevu istedim. Talebimiz kabul edilince Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, beni ve öğrenci arkadaşlarımı resmi heyet olarak kabul etti. Çankaya Köşkünde gerçekleşen ziyarette, Hür Düşünce Kulübü Başkanı olarak çalışmalarımızı anlattım ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim. Şüphesiz üniversite öğrencileri olarak devletin yüksek katındaki bu kabul bizim için büyük bir onurdu.”

“Gözümde o günler film karesi gibi canlandı”

1859 yılında kurulan mülkiyenin koridorlarında fakültenin kuruluşundan bugüne kadarki tarihine ilişkin fotoğraflar yer alıyor. Kimi 100 yıllık, kimi daha eski. Bu hafta, Cumhurbaşkanının bizi kabulüne dair iki fotoğrafımız Mülkiye Koridorlarına asılmış. Gözümde o günler bir film karesi gibi yeniden canlandı. Üniversite eğitimi, yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında 16 yılım Mülkiye koridorlarında geçti.

“HAyatta iken bize bu onuru layık gören”

Bugün mülkiye koridorlarında, fakültenin tarihine ilişkin resimlerin arasında bizim de resmimizin yer alması beni çok mutlu etti. Hayatta iken bize bu onuru layık gören fakülte yönetimine de teşekkür ediyorum. Gerçekten de müthiş bir duygu.

Diyarbakır’da iz bıraktı

Dr. Hasan Tanrıseven, 2005-2009 yılları arasında Çınar Kaymakamı olarak görev yaptı. Diyarbakırspor Süper Ligden düştükten sonra Diyarbakırspor Onursal Başkanı olarak takımı düzlüğe çıkaran Tanrıseven, vali yardımcısı ve Bismil kaymakamı olarak yaptığı çalışmalarla belleklerde iz bıraktı.

Editör: TE Bilişim