Haber Celal Kuzu

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep ve Şanlıurfa’nın ardından Diyarbakır’da seyahat acentası temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan TURSAB Güneydoğu BTK Başkanı Mehmet Akyıl, “TURSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Olarak 2020 yılında TURSAB işbirliğinde ilimizde düzenlenecek olan Bölgesel Turizm Fuarı kararınız  ve özellikle bölgemize yönelik göstermiş olduğunuz pozitif ayrımcılıktan dolayı TURSAB Başkanı Bağlıkaya ve Yönetimine  teşekkür ediyoruz” dedi.

BTK Başkanı Akyıl, “İlimizde değişimden gelişime, hep birlikte daha ileriye sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantımızın da hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesinde bulundu.

Güneydoğu Anadolu BTK Başkanı Mehmet Akyıl’ın ev sahipliğinde 150’nin üzerinde seyahat acentası temsilcisinin katıldığı yemekli toplantıdan sonra kürsüye çıkan TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 18 yıldır kronikleşmiş sorunları 18 ayda çözmeye gayret ettiklerini anlattı.

‘Hakların korunması için ne gerekiyorsa yapacağız’

Özellikle bilet acentalarının sorunlarını masaya yatıran Bağlıkaya, TÜRSAB olarak başta THY olmak üzere tüm uçak firmaları ile acentaların haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Bağlıkaya,  Bakanlıkta bekleyen yeni yasa tasarısının meclise gelmesiyle birlikte sektörün nefes alacağını, bilet acentalarının sorunlarının çözümü için yasanın bir an önce Meclis’e gönderilerek kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

THY’nin son günlerde acentaları dahil etmeden uyguladığı kampanyaların kabul edilemez olduğunu da belirten TÜRSAB Başkanı: “12 bin seyahat acentası birleşerek kenetlenerek derdimizi çözeceğiz, şimdi birlik olma zamanı dedi” dedi.

Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak acentalarının katıldığı yemekli toplantıda bölge seyahat acentaları TÜRSAB’daki değişimin devam etmesi konusunda fikir birliğine vardı. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri önümüzdeki hafta da Trakya ve Marmara Bölgeleri’ndeki seyahat acentaları ile bir araya gelecek.

Editör: TE Bilişim