Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde Habur Çayı'na akın eden çocuklar, pet şişe dolu torbalarla rafting yapıyor. Habur Çayına akın eden çocuklar ilkel yöntemlerle yaptıkları ve bota çevirdikleri pet şişelerden oluşan torbalara yön vermek için terlik kullanıyor.

Şırnak’ta çocukların kendi imkanlarıyla yaptıkları malzemelerle Habur Çayı'nda yapılan rafting renkli görüntüler oluşturdu. Beytüşşebap ilçesinin yüksek rakımlı yaylalarından beslenen Habur Çayı her yıl yaz aylarında çocukların vazgeçilmezi haline geliyor.

Pet şişeleri bir ay öncesinden torbalara bırakıp ağızlarını iplerle kapatan çocuklar kendilerine bot yapıp giydikleri terlikleri de kürek olarak kullanmaya başlıyor. Çocuklar, azgın buz gibi sularda 7 kilometre boyunca Habur Çayında kendilerini bırakıyor.

Her yıl bu aylarda rafting yapan çocuklar bu yılda kendilerince doyasıya eğlendi. Çocuklardan Diyar Gükçe, doğa severleri Beytüşşebap’a davet etti. Gükçe, "Her yıl buradayız. Çok eğleniyoruz. Herkesi buraya davet ediyoruz. Tatilimizi böyle geçiriyoruz. 7 kilometre yol kat ediyoruz ama çok mutlu oluyoruz" dedi.

Çocukların cıvıltı sesi

Gükçe profesyonel ekipleri ilçeye davet ederek herkesin bu etkinliğe katılmasını istedi. Gükçe, "Beytüşşebap kaymakamımızdan Allah razı olsun böyle faaliyetleri yapıyor. Bu yılda festival olacakmış çok sevindim. Topladığımız pet şişeleri çuvallara atıp üstünde kayıyoruz. Çok güzel bir şey" diye konuştu.

Beytüşşebap kaymakamlığı geçen yıl profesyonel ekip getirerek festival yaptırmıştı. Bu yılda Beytüşşebap İlçe Kaymakamı İsmail Pendik, Kato Rafting Doğa Sporları Kulübü ekiplerine festival için talimat verdi. (İHA)

Editör: TE Bilişim